top of page

Engels kwekersrecht (UK PBR)

Gevolg van de uittreding (Brexit) van het Verenigd Koninkrijk (VK) uit de Europese Unie, is dat EU kwekersrechten in de nabije toekomst niet meer automatisch gelden voor het grondgebied van het VK.

Alle planten waarvoor op 1 december 2019 EU kwekersrecht was toegewezen, blijven ook in de toekomst in het VK beschermd. Voor alle planten waarvoor na 1 december 2019  EU kwekersrecht is toegewezen, zal waarschijnlijk een overgangsregeling komen. Dit is echter afhankelijk van een mogelijke "deal" tussen de EU en het VK en van de inhoud van deze deal. 

 

Het Engels kwekersrecht is in principe gelijk aan het Europees kwekersrecht, maar uw plant is dus alleen beschermd in het VK. Bescherming in het VK is dus aanvullend op bescherming in de EU.

Uitvoerend orgaan is het Animal and Plant Health Agency, kortweg APHA, gevestigd in Cambridge.

Omdat een kwekersrecht altijd alleen kan worden aangevraagd vanuit het gebied waarvoor het geldt, zijn wij een samenwerking aangegaan met een Engels bedrijf dat, net als wij, jarenlange ervaring heeft in het begeleiden van kwekersrechtaanvragen. Via ons kan dit bedrijf uw aanvragen voor Engels kwekersrecht voorbereiden, indienen en begeleiden.

Stuur het ingevulde formulier (download via het icoon rechts) naar Ronald Houtman Sortimentsadvies en wij nemen contact met u op om de mogelijkheden verder door te nemen.

vlag-groot-brittanie.tif
APHA-DEFRA.png
bottom of page